Home Nyheder Klimahandel god forretning for flyselskaber

Klimahandel god forretning for flyselskaber

0
SHARE

En studie fra det hollandske miljøinstitut CE Delft viser, at flyselskaber har tjent stort på forhøjede billetpriser som følge af udgifter til udslips-rettigheder – kunderne måtte også betale ekstra for de udslips-rettigheder som flyselskaberne fik gratis.

Sidste år startede de europæiske flyselskaber at deltage i EUs klima-handelssystem ETS. Hvert selskab skulle eje et vist antal udslips-rettigheder, som svarer til deres udslip af klimapåvirkende gasser. I 2012 fik flyselskaberne 85% af sine udslips-rettigheder gratis, de resterende 15% skulle købes på markedet, skriver travelreport.se.

Ifølge eksperter på organisationen Transport & Environment har selskaberne betragtet udslips-rettighederne som en ekstra omkostning og har forhøjet billetpriserne på internationale flyvninger tilsvarende, hvilket har genereret store fortjenester.

”Flyselskaberne har forhøjet billetpriserne ikke blot for at finansiere indkøbene, men også lagt ”omkostninger” på for de gratis udslips-rettigheder på kunden og tjent stort på det”, siger Aoife O´Leary på Transport & Environment.

Den økonomiske fordel skønnes at være mindst 700 millioner Euro. Næsten dobbelt så meget som selskabernes øvrige indtægter fra rejserne, skriver miljoaktuellt.idg.se.