Home Nyheder Klar til Årets Kok og Årets Tjener 2017

Klar til Årets Kok og Årets Tjener 2017

0
SHARE
Mikkel Laursen, Årets Kok 2016.
Mikkel Laursen, Årets Kok 2016.

Ti kokke og fem tjenere er nu klar til finalen om Årets Kok og Årets Tjener 2017. De blev fundet på Kold College i Odense og skal den 21. marts kæmpe om de uofficielle Danmarksmesterskaber.

Søndag stillede 16 deltagere op i konkurrencens semifinaler, hvor de i løbet af den fire timer lange konkurrence skulle tilberede to retter til fem kuverter ud fra en udleveret råvarekasse. I dommerpanelet sad blandt andre kokkekoryfæerne Per Hallundbæk og Bo Jacobsen, foruden den tidligere vinder, Thorsten Schmidt.

I tjenerkonkurrencen blev tolv deltagere til fem, da semifinalisterne forsøgte at overbevise et dommerpanel ledet af sommelier på den Michelin-restaurant AOC, Christian Aarø. De fem finalister skal nu kæmpe om at overtage titlen efter Peter Pepke fra Restaurant Kong Hans i København. Finalen i Årets Tjener afholdes sideløbende med kokkekonkurrencen den 21. marts næste år.

I semifinalerne skulle tjenerne blandt andet vise prøver på deres kunnen i en teoretisk prøve, menuforklaring, ost/øl, vinidentifikation, servietfoldning, mixologi og filetering.

Årets Kok og Årets Tjener arrangeres i samarbejde mellem Horesta og 3F.