Home Nyheder København dropper nye bycykler

København dropper nye bycykler

0
SHARE

Ifølge DR Nyheder har et flertal i Københavns Borgerrepræsentation indgået et budgetforlig for 2013, som skrotter fornyelsen af bycyklerne.

 

Kommunikationschef for Cyklistforbundet, Frits Bredal, kalder beslutningen tragikomisk fordi planerne om nye bycykler har været flere år undervejs, skriver politiken.dk.

 

Bycyklerne gjorde København verdensberømt, da de blev introduceret i 1995, da øbenhavn var den første by i verden med gratis cykler til borgere og turister. Det inspirerede storbyer som Barcelona, London og Paris til at tage idéen op med stor succes.

 

Og der var bred enighed om, at Københavns 2.000 bycykler trængte til en udskiftning og et mere moderne betalingssystem, i stil med andre storbyer, som har moderne cykler, der betales med kreditkort.

 

Urban mobility-ekspert Mikael Colville-Andersen siger til DR Nyheder, at København er ved at miste sin position som den mest cykelvenlige by – overhalet af Paris, Barcelona, Budapest og Dublin.

.

”Det har ingen troværdighed, at markedsføre sig som førende cykelby med de mest umoderne bycykel systemer”, understreger Frits Bredal.

Skrevet af Flemming Juul