Jensens Bøfhus lukker restauranter

Ledelsen i Jensens Bøfhus starter en stor oprydning i et forsøg på at redde restaurantkæden, skriver Børsen. Flere restauranter lukkes, og der sælges ud af kunst og ejendomme for millioner.

”Vi kigger på alle vores aktiver lige nu. Især dem, der ikke tilfører værdi til vores kerneforretning”, siger den nytiltrådte adm. direktør Dorte Gleie, til Børsen.

Jensens Bøfhus har meddelt, at man vil lukke restauranter i Aarhus, Odense og Fredericia, men flere kan se frem til at få kniven. Restauranten på Trianglen på Østerbro i København har længe kørt med underskud, og den bliver lukket til nytår. Også Jensens Bøfhus i Roskilde er sat til salg, og 10 af de 40 restauranter i Sverige og Danmark er i spil til lukning, fordi de giver underskud. Restaurantkæden har tabt 117 millioner kroner på tre år.

Dorte Gleie overtog posten som adm. direktør fra stifteren Palle Skov Jensen i september. I oktober fik Palle Skov Jensen økonomisk hjælp fra fynske erhvervsfolk, blandt andre milliardæren Torben Østergaard-Nielsen.

Det britiske konsulenthus Anpro har lagt en plan, der skal redde restaurantkæden, og det er den plan, man nu er ved at eksekvere”.

Flammen går frem – Jensen’s tilbage

Dansk rekord i restaurantbesøg

Nye restauranter fører til flere konkurser