Home Nyheder Islandske Fons i konkurs

Islandske Fons i konkurs

1
SHARE

Investeringsselskabet Fons Eignarhaldsfelag HF er tilsyneladende erklæret konkurs ved retten i Reykjavik i fredags. Det skriver i hvert fald det svenske erhvervsrejsebureau Ticket på sin hjemmeside, der citeres i flere svenske medier. Til gengæld findes der ingen omtale af konkursen i islandske medier, og det er ikke muligt at komme i kontakt med hverken ansatte eller ledelse i Fons, herunder Palmi Haraldsson.

 

Fons HF tabte store summer da lavprisselskabet Sterling gik konkurs sidste efterår, og investeringsselskabet har desuden lidt massive tab i kølvandet på den islandske mastodont Baugur Group og investeringsselskabet Stodir.

 

Blandt aktiverne i Fons HF var, indtil i januar måned, det islandske lavprisselskab Iceland Express. Men flyselskabet har i al ubemærkethed fået nye ejere allerede i januar måned, og ejes nu af et investeringsselskab ved navn Fengur Invest. Hvem der står bag Fengur er endnu uklart.

 

Til gengæld ejes danske Hekla Travel 100% og det børssnoterede svenske rejsebureau Ticket med små 30% stadig af det konkursramte Fons. Begge selskaber oplyser, at deres fortsatte drift er helt upåvirket af konkursen, og at man blot imødeser en ny aktionærkreds i den nærmeste fremtid.

Skrevet af Christian Peschardt

1 COMMENT

  1. Regn ikke med at finde Palmi Haraldsson. Han nyder sikkert sine millioner på en Stillehavsø. Så hold fingrene lang væk fra Iceland Express, hold fingrene lang væk fra Palmi Haraldsson, og alt hvad han har tilknytning til. Han tilhører det øverste led af den islandske mafia som har ødelagt tilværelsen for tusindvis af dygtige og loyale medarbejdere i Scandinavian, i den skruppelløse søgen efter virksomheder de kan tømme for penge.

    Hvis du har 7:37 (pudsig længde) så se lidt af deres skumle hærgen her. Denne video taler vist for sig selv.

    http://www.youtube.com/watch?v=HQrNN0W5_p4&feature=player_embedded

Comments are closed.