Home Nyheder Investor med nyt madkoncept

Investor med nyt madkoncept

0
SHARE
Lars Seier Christensen under sit indlæg onsdag ved Horestas årsdag i Cirkusbygningen. Foto: Horesta.
Lars Seier Christensen under sit indlæg onsdag ved Horestas årsdag i Cirkusbygningen. Foto: Horesta.

Medejer af Saxo Bank og ejer af Michelin-restauranten Geranium i København er klar med ”totalt nyt madkoncept i København, bygget på kvalitet.”

”Jeg elsker god mad, det kan man se på mig! God mad er kulturbærende, og når god mad er bedst, er det kunst,” sagde Lars Seier Christensen, da han var en af mange talere ved Horestas årsdag, der havde 400 deltagere ved sin sammenkomst i Cirkusbygningen i København.

Lars Seier Christensen fortalte, at han fik sin første erfaring med restaurationsbranchen, da han som skoletræt gymnasieelev som 18-årig forlod Danmark og med en ven åbnede bar i Sydspanien.

Han kalder restaurant NOMA for ’Danmarks nye lille havfrue’. Når han som Saxo Bank-direktør inviterer kunder til København fra Sao Paolo, Tokyo, eller Johannesburg kendte de NOMA og ville spise her. ”Vi skylder NOMA meget stor tak,” sagde han og tilføjede, at for 15 år siden var der intet i Danmark på NOMAs niveau.

”Men gassen er gået af ballonen de seneste 18-24 måneder, NOMA lukker snart midlertidigt,” sagde Lars Seier Christensen.

NOMA blev i 2010, 2011, 2012 og 2014 kåret som verdens bedste restaurant. I år fik restauranten tredjepladsen på Restaurant Magazines liste over ”The Worlds 50 best restaurants.” Og Geranium er kommet på den kedelige 51. plads på listen. Geranium skal tilbage på top 50 og København skal have en 3-stjernet Michelin-restaurant,” sagde Lars Seier Christensen.

Han står bl.a. bag app’en Velocity Restaurant Payment, hvor der betales mens kunden forlader restauranten.

Lars Seier Christensen vil være med til at udvikle dansk gastronomi. I Danmark er 80 pct. af restaurantgæster udlændinge, men restauranterne ved ikke, hvem kunderne er. Derfor skal restauranterne for at gøre sig mere profitable holde bord til kunder, der køber den dyre vin fra Chateau Latour, frem for husets vin. Og menuen behøver ikke koste det samme hele ugen, sagde han.

Efter sit indlæg ville Lars Seier Christensen ikke afsløre mere om sin kommende nye investering. Han sagde til takeoff.dk, at der er tale om et bredt madkoncept og at det offentliggøres i dag eller senest lørdag.