Home Nyheder International vækst i turisme på 4,3%

International vækst i turisme på 4,3%

0
SHARE

kinesiske-turisterIfølge UNWTO World Tourism Barometer var væksten for årets første otte måneder især drevet frem af vækst i Europa, som fulgte de seneste års trend.

Antallet af internationale turister fra januar til og med august rundede 810 millioner, hvilket er 33 millioner flere end i samme tidsrum for et år siden.

Europa, som er verdens mest besøgte region, havde en solid vækst på 5% i internationale turistankomster. Asien, Stillehavsområdet, Amerika og Mellemøsten havde hver en vækst på 4%, mens de tilgængelige tal for Afrika antyder en nedgang på 5%.

Euro-landene har stadig fordel af en svagere valuta og fortsat økonomisk vækst Central- og Østeuropa (+7%) vendte tilbage efter sidste års nedgang. Nordeuropa (+6%), Sydeuropa (+5%) og Det vestlige Europa (+4%) opnåede alle sunde resultater. De 28 EU-lande nåede en vækst på 6% og overgik det regionale gennemsnit.

Asien og Stillehavsregionen havde en vækst på 4%. Oceanien (+7%) lå i spidsen fulgt af Sydøstasien med 6%, hvor Thailand vendte stærkt tilbage. Ankomsterne steg med 4% i Sydasien og med 3% i Nordøstasien, hvor Japan viser ekstraordinær vækst.

Caribien og Mellemamerika (+7%) havde den højeste vækst i Amerika, mens Sydamerika (+4%) ramte gennemsnittet og Nordamerika (+3%) gik tilbage på grund af færre ankomster til USA.