Home Nyheder Ingen investorer til badehotel i Løkken

Ingen investorer til badehotel i Løkken

0
SHARE
Hotel Klitbakken skal rives ned for at give plads til det nye hotel.
Hotel Klitbakken skal rives ned for at give plads til det nye hotel.

Der var betydelig glæde, da et ambitiøst kystprojekt sidste efterår kom på Regeringens liste over ti projekter, som skulle øge kystturismen. Et nyt hotel i de yderste klitrækker skulle lokke investorerne.

”Det var et fantastisk projekt, og jeg så noget projektmateriale, der så helt fantastisk ud. Et fantastisk løft for byen kunne det blive”, siger Stefan Karlborg, formand for Løkken Turistforening.

Nu er smilene stivnet, siden Erhvervs- og Vækstministeriet gav Hjørring Kommune lov til at arbejde videre med planerne om et nyt klithotel i Løkken ud i livet. Ingen investorer har meldt sig klar til at poste penge i projektet.

Udviklingskonsulent i Hjørring Kommune, Helle Lyngbak, anslår, at der skal investeres mellem 50 og 75 millioner kroner, for at projektet kan blive en realitet. Kommunen har præsenteret projektet for flere potentielle investorer, men ingen er ’bidt på krogen’.

”Det er ikke Hjørring Kommune, der skal bygge et hotel. Hjørring Kommune bygger ikke hoteller og driver ikke hoteller, så det er en privat investering, der skal til. Det vi gør, er at skabe mulighederne for en kommende investor”, siger Helle Lyngbak.

Planen er at rive Hotel Klitbakken ned og i stedet opføre et nyt hotel med 34 værelser med konferencefaciliteter og restaurant samt 14 satellitværelser i de yderste klitrækker, hvor der også skal opføres et wellness-center, plankestier, en udsigtsplatform, samt ti nye badehuse på stranden. Derudover skal byens vandtårn og redningshus omdannes til udsigtstårn og til lokaler, der kan bruges til pop-up-arrangementer.

Hjørring Kommune arbejder videre med at finde investorer til projektet og regner med det det lykkes inden november 2020, når kommunens tilladelse til at omgå kystnærhedszonen og klitfredningsbestemmelsen udløber.