Home Nyheder Ikea på museum

Ikea på museum

0
SHARE
Ikea gennem tiderne. Sirikit sofa og Ingo bord. Foto: Inter IKEA Systems B.V. 2016
Ikea gennem tiderne. Sirikit sofa og Ingo bord. Foto: Inter IKEA Systems B.V. 2016

Kender danskerne historien bag den bedst kendte svenske virksomhed og dens succes i den danske boligindretning? 30. juni åbner Ikea Museum i Småland og viser historien bag de prisvenlige møbler.

Ikea er stille og roligt flyttet ind i hjem over hele verden, ikke mindst de danske. Nu rykker 70-årige Ikea på museum i Älmhult med en unik samling af møbler og ting som udstilles på det 7.000 m2 nye museum.

Her lægges vægt på at fortælle om både succes’er og fiaskoer gennem tiden. Der vises eksempler på nutidige og gamle hits, og gæsterne indvies i ’Demokratisk Design’, som repræsenterer den rette kombination af form, funktion, kvalitet, bæredygtighed og lav pris.

Gamle piber fra 50’erne, som indgik i sortimentet, køkkenskabe fra 40’erne, som revolutionerede den måde vi opbygger et køkken på og masser af møbler fra Demokratisk Design udstilles. Museet viser de mange forskellige faser, Ikea har haft.

Ikea-museet indrettes i den bygning, hvor det allerførste Ikea-varehus åbnede i 1958. Det udvendige af bygningen er tilbageført til det oprindelige udseende, mens det indvendige matcher kravene til et moderne museum.