Home Nyheder Icelandair måtte binde flypassager

Icelandair måtte binde flypassager

0
SHARE

En uregerlig passager måtte forleden overmandes af besætning og passagerer på Icelandair-flyvning til New York.

Hændelsen skete torsdag aften i sidste uge, hvor flyet var på vej fra Island til JFK-lufthavnen i New York. Manden gik amok og måtte bindes til flysædet, siger pressechef for Icelandair i Danmark, Karen Østerbye, til tv2.dk

”Han udviste stærkt truende og skræmmende adfærd og spyttede på andre passagerer. Vores personale måtte med hjælp fra andre passagerer pacificere ham og binde ham fast til hans plads med tape”, siger pressechefen.

Ifølge en anden passager havde manden drukket en hel flaske toldfri sprut, inden han stærkt beruset gik om bord på flyet. Her prøvede han angiveligt at rage på et par kvindelige passagerer, imens han skreg, at flyet ville styrte ned.

Til sidst prøvede manden at kvæle en anden mand på flyet, inden den fælles gruppe af personale og passagerer fik manden til ro.

Episoden fandt sted cirka to timer inde i den seks timer lange tur. Ved landingen i JFK-lufthavnen blev manden overtaget af politiet.

I øvrigt har Icelandair så stort et trafikprogram for dette års højsæson, at selskabet har anskaffet yderligere to B757-200 og dermed vil råde over 18 fly af typen.

Flytypen er dog delvist på vej væk fra Icelandair, der for nylig bestilte 12 nye Boeing 737 MAX8 og 737 MAX9 med forkøbsret til yderligere 12. Leveringerne står til at begynde i første halvår af 2018.

De otte 737 MAX8 fly har hver plads til 153 passagerer i Icelandairs konfiguration, mens de fire 737 MAX9 har plads til 172 passagerer. Icelandairs nuværende Boeing 757-200 har plads til 183 passagerer.