Home Nyheder Hvem vil købe en Airbus A380?

Hvem vil købe en Airbus A380?

0
SHARE

I sin oprindelige planlægning lød det, at fabrikken i Tourlouse ville sende 18 A380 på markedet i år, men dette tal er nu reduceret til 14. Det samme ser ud til at blive tilfældet næste år, hvor det var plkanen at producere 30 eksemplarer af gigantflyet, men hvor man nu har reduceret produktionen til 20, skriver business.dk.

 

Alene flyets størrelse er med til at holde en række flyselskaber tilbage enten fordi de ikke flyver interkontinentalt eller har svært ved at fylde flyet tilstrækkeligt til lønsom drift. Men også de store selskaber, der opfylder betingelserne har været tilbageholdende, hvilket har fået Airbus til at justere sine planer med flyet i det hele taget.

 

Det oprindelige mål var at sælge 270 eksemplarer af flyet for at få udviklingsomkostningerne dækket ind. Siden har forsinkelser i produktionen, valutavanskeligheder og finanskrise ændret dette minimumskrav til 420 fly.

 

Her og nu lyder ordrebogen på 200 A380, 14 fly er leveret og der er ingen tilgang af nye ordrer, så der er lang vej før producenten kan nå sit break even.

 

16 flyselskaber har bestilt A380 og blandt dem har Emirates 58 bestillinger, og Lufthansa har bestilt 15. Listeprisen for en A380 er 327 mio. USDollar.

 

Skrevet af Flemming Juul