Home Nyheder Hvad gør man med kæledyr i bilen?

Hvad gør man med kæledyr i bilen?

0
SHARE
Trine Binderup Larsen. Foto: Rasmus Baaner.

I Danmark har vi ingen lovgivning om transport af kæledyr i bilen, men det har man til gengæld i vores nabolande Sverige og Tyskland.

”Der findes ingen lovkrav om, at f.eks. hunde skal sidde i transportbur eller være fastspændt, når de er med i bilen, men jeg vil anbefale det for sikkerhedens skyld,” siger advokat Trine Binderup Larsen fra Advodan Aalborg.

”Det gældende regelsæt for transport af dyr findes i transportforordningen. Her er der regler om, at dyrene skal være egnede til den planlagte transport, at der skal være plads nok, og at dyrene skal vandes og fodres med passende mellemrum osv. Men at dyr skal være spændt fast under kørslen af trafiksikkerhedsmæssige grunde, er der ingen udtrykkelige krav til”, forklarer hun.

Tager man sit kæledyr med på ferie, skal man være opmærksom på, at der kan være særlige regler for transport i andre lande.

”I Sverige skal kæledyr være sikret under kørslen. Det kan være i et transportbur eller med en speciel sikkerhedssele. Hvis man transporterer en hund eller en kat i bur, er der krav til burets størrelse, og det kan udløse bøde, hvis buret er for lille. Reglerne gælder også, selv om man blot er på gennemrejse til Bornholm,” siger Trine Binderup Larsen.

I Tyskland betragtes dyr som transport af gods, og det kræver, at hunden som minimum er spændt fast, så den ikke er løs i kabinen. Overholder man ikke disse regler, kan man risikere en bøde.

Ud over reglerne for transport skal man huske, at hunde og katte skal have et blåt EU-selskabsdyrspas.

”Når passet er udstedt, og der er angivet de nødvendige vaccinationer, behandlinger og test, er passet gyldigt i hele EU. Alle praktiserende dyrlæger kan hjælpe dig med at udstede et gyldigt selskabsdyrspas.”