Home Nyheder Husk mobil og øv SMS hvis du skal tisse

Husk mobil og øv SMS hvis du skal tisse

0
SHARE

Folk, der ikke har mobilen med og er øvet i brug af SMS, kan ikke benytte de nye toiletter på S-togstationer.

DSB udskifter de nuværende toiletter på store S-togstationer med 20 toiletter, hvor entreen er fem kroner via SMS, skriver b.dk.

Jens Højgaard, souschef i afdelingen for samfundsanalyse hos Ældre Sagen kalder det et klart problem og efterlyser alternativer for dem, der ikke bruger mobiler og ikke SMSer til daglig. Når man står og tripper foran døren skal man først sende en SMS til DSB, der så trækker de fem kroner over mobilregningen. Herefter må man vente videre på en retur-besked, før man lukkes ind.

Ifølge Jens Højgaard har mange ældre mobiler, men er ofte uvante med at SMSe. De har mobilen som sikkerhed og bruger den udelukkende til at telefonere.

Niklas Marschall, direktør i salg & marketing hos DSB, skriver, at SMS-betalingen er valgt fordi toiletter med møntlås bliver brudt op. Desuden har DSB lavet en aftale med kioskerne på stationerne, som vil hjælpe dem, der ikke har en mobil.

Under alle omstændigheder kan det blive et problem for det stigende antal udenlandske turister, som på egen hånd begiver sig ud i storbyens opland. Inden de forstår princippet og/eller får hentet hjælp i kiosken, kan det måske være for sent…..