Home Nyheder Hurtigere togrejser over Øresund

Hurtigere togrejser over Øresund

0
SHARE
Flere ændringer på vej, som skal give rejsende fra København til Malmö hurtigere rejse. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Fra den 24. april forkortes rejsetiden med tolv minutter for dem, som hopper på toget i det centrale København, fordi DSB indfører 10-minutters drift mellem Københavns Hovedbanegård og lufthavnen.

Desuden forventes Sverige og Danmark at underskrive en aftale om grænsekontrol ombord på togene, hvilket kan forkorte rejsen til Malmö C med yderligere syv minutter.

Siden grænse- og ID-kontrollerne indførtes, har rejsetiden mellem København H og Malmö C været forlænget fra 35 til 57 minutter. Nu venter flere større forandringer, som tilsammen kan forkorte rejsen til 38 minutter selv om togskiftet ved ID-kontrollen i lufthavnen fortsat sker. Detaljerne er endnu ikke helt på plads, men ventes at blive det i løbet af ganske kort tid.

Det er et ønske fra Skånetrafiken og DSB at genindføre 10-minutters drift i myldretiden på hele strækningen. Det vil reducere trængslen ved at antallet af siddepladser over broen fordobles i myldretiden. DSB vil dog sikre sig, at 10-minutters driften mellem Hovedbanegården og lufthavnen fungerer inden man tager næste skridt helt til Malmö C, skriver News Øresund.