Home Nyheder Hovedparten af SAS ansatte bliver på hjemmebane

Hovedparten af SAS ansatte bliver på hjemmebane

0
SHARE
Rickard Gustafson.

SAS kom ud af regnskabsåret med det forventede overskud på 1,4 milliarder svenske kroner, og der skal de næste tre år spares 1,5 milliarder kroner. En skrap kur venter, men også med positiv udgang af 2017. Udflagning er sandsynlig for en del af det flyvende personale.

Årsresultatet var endnu engang positiv for SAS omend man altid kan diskutere størrelsen af tallet på bundlinjen. Men det svarer til forventningerne. I det efterfølgende web-pressemøde tirsdag formiddag var det den nye struktur med en forventet mulighed om at flytte en del af det flyvende personale til base i udlandet med flyvning ind til Skandinavien.

Det ser ud til at blive til noget, men er fortsat på et forberedende stade. ”Vi er i gang med overvejelserne. Vi kan ikke i længden have et lønniveau på nær det dobbelte af vore konkurrenter, for eksempel på London-ruten. Jeg forventer, vi kommer et godt skridt videre i 2017 med mange detaljer,” sagde Rickard Gustafson. ”Måske kan vi præsentere et resultat i løbet af 12-15 måneder. Hvor meget personale, der kan blive tale om, ved vi ikke, men langt de fleste forbliver på deres skandinaviske baser.”

Der skal over en periode på tre år spares yderligere 1,5 milliarder kroner. Ingen går fri, og tættekammen går i gang straks i det nye år.