Home Nyheder Hotelinvestorer mødes i København

Hotelinvestorer mødes i København

0
SHARE

hotel_klokkeRundt om i Europa gør topchefer fra hotelindustrien sig klar til den kommende uges HotCop-konference i København.

På sidste års HotCop-konference svarede 72% af deltagerne fra operatørsiden, f.eks. hotelkæder, at det var sandsynligt, at de ville åbne hotel i Skandinavien inden for de kommende fem år.

”Fremadrettet kan vi forvente stor udvikling inden for det 3-stjernede segment, som i en årrække har været forsømt, mens trendy budgethoteller som WakeUp Copenhagen og upscale boutique hoteller som SP34 er stormet frem,” siger Sarah Sonne Larsen fra Nordic Hotel Consulting, der har udført undersøgelsen.

I andre lande betaler udlejeren ofte en hotelkæde for at drive hotel i sin ejendom og få indtægterne. Sådan er det ikke i Danmark og de øvrige skandinaviske lande, hvor man kører med almindelige lejekontrakter. Og det er de fleste udenlandske kæder gået væk fra.

”Eftersom de nordiske lande foretrækker lejekontrakter, modsat internationale aktørers insisteren på aftaler, hvor man i højere grad deler risikoen, så kom divergerende forventninger til samarbejdskontrakter ind på en førsteplads, som den største forhindring. Det forklarer hvorfor Danmark, Norge og Sverige er domineret af regionale kæder som Scandic, First og Choice, mens kæder, der er meget udbredt i bl.a. Sydeuropa som Starwood og Accor, har vanskeligt ved at komme ind på markedet,” siger Sarah Sonne Larsen.

HotCop arrangeres af rådgiverfirmaet Nordic Hotel Consulting og konferencevirksomheden Estate Media.