Reelt ser det endnu værre ud for den danske hotel- og restaurantbranche netop nu end på noget andet tidspunkt under krisen, fremgår det af analysen fra Horesta, skriver business.dk.
Indtil nu har flertallet af hoteller og restauranter i år haft lavere omsætning og færre gæster end i 2009 og gæsterne er mere sparsommelige end tidligere.
51% af de 299 virksomheder, der er med i analysen, melder om faldende omsætning i årets første fem måneder sammenlignet med de tilsvarende måneder sidste år, mens kun 30% kan melde om øget omsætning. Næsten 40% vurderer, at kunderne bruger mindre, end de gjorde sidste år, mens godt 5% mener, de bruger lidt mere.
Horestas adm. direktør Lone Njor finder situationen ’særdeles alvorlig’ og mener, det er svært at drive en fornuftig forretning i branchen, hvor krisen fortsat har et fast greb, trods positive takter i andre brancher.
Ifølge Lise Lyck, der er leder af Center for Turisme og Kultur på Handelshøjskolen i København, er der lang vej endnu til slutningen på krisen for turismeerhvervene. Hun gør opmærksom på, at det er de billigerestauranter, der klarer sig bedst, mens de fine restauranter har det hårdt.