Home Nyheder Hotel giver asylansøgere julegave

Hotel giver asylansøgere julegave

0
SHARE
På Hotel GSH i Rønne på Bornholm har en skiftende flygtninge og asylansøgere i omkring halvandet år arbejdet med deres egen 600 kvadratmeter store køkkenhave. Foto: Hotel GSH.

Et vellykket integrationsprojekt på Bornholm når sin foreløbige kulmination med udgivelsen af en bog om dansk havebrug, som samtidig bliver en julegave til øens flygtninge og asylansøgere.     

I halvandet år har flygtninge og asylansøgere på Bornholm taget del i et utraditionelt integrationsprojekt. De har på Hotel GSH i Rønne haft ansvaret for deres egen 600 kvadratmeter store køkkenhave og har fået praktisk undervisning for selv at kunne vedligeholde den. Desuden indeholder projektet en formidlingsindsats i form af en bog, som både skal bruges som inspiration og som julegave til alle flygtninge og asylansøgere på Bornholm.

Projektets formål er at lære flygtninge og asylansøgere om Danmark, de fire årstider og dansk madkultur ved at passe deres egen køkkenhave, høste grøntsager til eget brug og anvende grøntsagerne i forbindelse med madlavning. Det hele med praktisk undervisning og supervision fra gartner Tina Henriksen og køkkenchef Kasper Beyer fra Hotel GSH. En simpel idé der ifølge initiativtager Trine Richter, direktør i Hotel GSH, har ført til fantastiske reaktioner og berigende timer for deltagerne.

”De fleste flygtninge og asylansøgere har været videbegærlige og entusiastiske og også taknemmelige over at få muligheden for at lære noget nyt, som de kan tage med sig. Jeg er ikke i tvivl om, at det har været en god adspredelse i hverdagen, og jeg har flere gange tænkt over, hvor relativ let det er at gøre en stor forskel for andre,” siger Trine Richter, der sammen med Dansk Røde Kors står bag projektet.

Det er Signe Wenneberg, der har skrevet bogen med titlen ’Asyl i Danmark – om at dyrke haver i Danmark’. Hun håber, at det succesfulde selvhjælps-projekt kan fungere som inspiration til bedre integration andre steder i Danmark.

Torsdag den 7. december lanceres bogen ved et arrangement på Hotel GSH, hvor hotellet, Dansk Røde Kors og Signe Wenneberg vil byde øens flygtninge og asylansøgere på glögg og æbleskiver samt overrække alle et eksemplar af bogen.

Det bornholmske integrationsprojekt fortsætter i 2018 og har indtil videre ingen udløbsdato.

Kronprinsen åbner hotel på Bornholm

Hotel får grønt image til 85 mio. kr.

LEAVE A REPLY