Home Nyheder Horesta afviser plan om ID-kort

Horesta afviser plan om ID-kort

1
SHARE
Katia K. Østergaard.
Katia K. Østergaard.

Forslaget fra SF om ID-kort til ansatte på hoteller og restauranter kommer i forlængelse af indførelsen af lignende kort i byggeriet. Det skulle styrke sikkerheden og at komme social dumping og sort økonomi til livs.

”Vi støtter initiativer, der kan forbedre sikkerhed og forhindre sort økonomi og social dumping, men et ID-kort vil slet ikke have den effekt. I stedet vil det skabe mere omkostningstungt bøvl og besvær i en branche, der skaber vækst og mange nye arbejdspladser”, siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Hun har svært ved at se et behov for at gribe ind over for hotel- og restauranterhvervet frem for andre erhverv, når det gælder arbejdsmiljø og sikkerhed. Antallet af arbejdsskader i hotel- og restauranterhvervet ligger på et meget lavt niveau. På hele DAs område udgør de kun 2,7%.

Horesta ser det som langt vigtigere, at der før sommerferien blev indgået forlig om at sammenkøre skattekort og arbejdstilladelser. I dag kan man som arbejdsgiver ikke være sikker på, at udenlandsk arbejdskraft har arbejdstilladelse, selv om der er udstedt skattekort.

”Det er rigtig positivt, at politikerne er parate til at styrke dette område. Her kan myndighederne faktisk hjælpe virksomhederne med at sikre ordentlige forhold”, siger Katia K. Østergaard.

1 COMMENT

  1. Selvfølgelig er dette et godt tiltag over for sort arbejde og ansættelser af folk fra laver lønnet lande i eu. Syntes helt fint medarbejder får et kort med cpr og foto på kortet. Så ved alle om vedkommen har ret til at arbejde og få samme ydelser som alle har i dk

Comments are closed.