Home Nyheder Højesteret siger ok til del af Trumps indrejseforbud

Højesteret siger ok til del af Trumps indrejseforbud

0
SHARE

USA’s Højesteret har besluttet at behandle sagen om præsident Donald Trumps reviderede dekret om midlertidigt forbud mod indrejse for borgere fra seks lande, men har midlertidigt tilladt dele af dekretet under bestemte forudsætninger.

Det reviderede dekret er blevet blokeret ved lavere federale domstole. Blokaden er opretholdt ved to federale appeldomstole. Nu vil selve Højesteret behandle sagen når retten træder sammen i oktober.

I sin foreløbige kendelse tillader Højesteret, at indrejseforbuddet kan træde i kraft, men kun for personer, som aldrig før har besøgt USA og/eller ikke har familiemæssige eller forretningsforbindelser i USA. Det betyder individuel bedømmelse af visa-ansøgninger fra borgerne, der er omtalt i det reviderede indrejseforbud, som omfatter Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

Højesteret har indtil videre besluttet, at indrejseforbuddet ikke må benyttes på personer med tætte familiemæssige forbindelser i USA, som ønsker indrejse for at bo sammen med – eller besøge – familien, hvis tilhørsforholdet kan klart dokumenteres.

Det gælder for eksempel studerende, der er optaget på et universitet, eller personale, der har accepteret et tilbud om beskæftigelse i et amerikansk selskab, eller inviterede foredragsholdere og forelæsere.

Fritagelse for indrejseforbuddet gælder ikke for nogen, der indgår aftaler for at slippe uden om forbuddet.