Home Nyheder Hjælpeløs bedstemor afvist

Hjælpeløs bedstemor afvist

0
SHARE

Selvanayaki Rasalingam skulle have været med Iceland Air til Canada for at være sammen med slægtninge, som hun ikke har set i 15 år. Den 75-åriges datter var med i Lufthavnen udenfor Bergen for at hjælpe med indtjekning og sikkerhedskontrol. Moderen bruger kørestol.

”Der var ingen problemer, så jeg satte mig i bilen for at køre hjem”, forteller Raajini Rasalingam, ifølge Bergens Tidende. På vejen får datteren en opringning fra SAS, som står for Icelandairs afgange fra Bergen. Her lød beskeden, at hun måtte hente sin mor og fik flere grunde til det.

Den første var at billetten var ugyldig, den anden at betalingsmåden ikke kunne godkendes, og så fandt SAS-personalet ud af, at passet ikke var gyldigt og til slut, at der var papirer, som ikke var i orden.

”Jeg vidste, at alt dette ikke stemte, så jeg begyndte at forklare. Men blev hurtigt afbrudt med besked om, at flyet var afgået”.

 

Det viste sig, at moderen var blevet standset i billetkontrollen på vej ind i flyet, hvor en mistænksom SAS-ansat var bange for, at den 75-årige forsøgte at komme ind i Canada på falsk grundlag.  Mistanken blev vakt, fordi den gamle dame havde for lidt bagage til et to måneder langt ophold i Canada.

Moderen bad om at ringe til sin datter, men blev nægtet adgang til at låne en telefon. Til trods for at hun taler engelsk, klarede hun ikke at overbevise om, at alle papirer var i orden.

”Vi kan blot beklage”, siger ansvarlig for Icelandair i Norge, Bjørn Tore Larsen. Afgørelsen som blev truffet ved flydøren beskriver han som meget diskutabel. Problemet opstod allerede ved indtjekningen, mener han.

Skrevet af Flemming Juul