Home Historie

Historie

Da salgschef Orla Anthonsen i SAS i Danmark i 1957 fandt, at der var behov for mere information til agenterne på en mere rund og underholdende måde end i de officielle bulletiner, kom Take Off til verden. Som et hundrede procent af ejet af SAS.

Det varede til 1971, da en af de utallige sparerunder gjorde en ende på bladudgivelsen. Selvom Danmarks Rejsebureau Forening var inde over, endte det med, at direktør Poul Tibæk, som drev en mindre forlagsvirksomhed i København overtog udgivelsen.

Han indledte et tæt samarbejde med Danske Rejseskribenter og havde selv et reklamebureau med flere store kunder i rejsebranchen bl. a. Thai International for hele Europa.

Det gik godt i mange år, men da Poul Tibæk var parat til at afvikle, var tiderne blevet vanskeligere. Det lykkedes at få afhændet til Skandinavisk Bladforlag i 1989, hvor Europæiske Rejseforsikring blev medejer. Mest for at bevare ideen om et professionelt blad – og nu også webside takeoff.dk – til branchen.

Kort efter årstusindskiftet fik Europæiske ny direktion, som ikke ønskede at føre bladet videre, hvorefter det blevet overtaget af en gruppe private investorer, som i 2007 solgte til Standby Publising (i dag Scandinavia Travel Media Aps). De to dominerende fagblade på det skandinaviske marked var en enhed med tilsammen 75 års erfaring at øse af.