Havtorn og havesyre i København

Danmarks hovedstad er blevet et gastronomisk hotspot, med både verdens bedste restaurant og verdens bedste kok. Det fejrer madfestivalen Copenhagen Cooking, der for syvende gang står for en lang række arrangementer med alt godt til ganen.

 

Et af arrangementerne er det nye initiativ ’Nordic Taste’ – et smagsunivers der finder sted den 27. – 28. august i Den Hvide Kødby. Her vil cirka 40 toprestauranter fra Danmark og Sydsverige servere smagsprøver med fokus på lokale råvarer og madtraditioner. Der vil også være aktiviteter for børnefamilier og unge – bl.a.

fiskeauktion og nordisk råvareskole for børn.

 

Refshaleøen er samme weekend ramme om ’MAD Foodcamp’ der med Nomas René Redzepi og Claus Meyer som ankermænd, vil udforske og hylde de gode råvarer. Her kan man bl.a. møde kokke fra hele verden og handle fødevarer af høj kvalitet.

 

Vil man smage på hele verden, kan man tage til gadekøkkenet ’Taste the World’ på Nørrebro, der byder på en række restauranter med internationalt køkken af høj karat. Bl.a. vil Michelinrestauranten Kiin Kiin give smagsprøver på sit thaikøkken i absolut verdensklasse.

 

Lokalt vil nogle af Københavns bedste restauranter igen i år tilbyde en menu til spotpris – bl.a. restaurant Noma, der inviterer unge under 20 år indenfor til reduceret pris.

Skrevet af Flemming Juul