Home Nyheder Hæder til ’Akademiet Bocuse d’Or’

Hæder til ’Akademiet Bocuse d’Or’

0
SHARE
Formanden for Akademiet Bocuse d’Or, Ritt Bjerregaard, modtager Preben Hansens Legats Hæderspris 2017 af bestyrelsesmedlem i Preben Hansens Legat, Hasse Resenbro. Foto Per Gudmann.

Akademiet Bocuse d’Or modtog i går Preben Hansens Legats Hæderspris 2017. Akademiet arbejder for at bevare Danmarks position på det gastronomiske verdenskort.

Hædersprisen blev overrakt til formanden for Akademiet Bocuse d’Or, Ritt Bjerregaard, ved en festlighed i København, hvor akademiets nye træningskøkken blev indviet.

”Akademiet Bocuse d’Or Danmark har i en årrække arbejdet for at fremme og opbygge et gastronomisk niveau i verdensklasse og har i kraft af sit initiativ og virke udviklet, støttet og motiveret danske kandidater. Dette initiativ og den vedholdende indsats har givet bemærkelsesværdige resultater og bidraget til at positionere Danmark som et kulinarisk fyrtårn og en magnet for gastroturister”, sagde bestyrelsesmedlem i Preben Hansens Legats bestyrelse, Hasse Resenbro ved overrækkelsen.

Ritt Bjerregaard uddybede betydningen af Hædersprisen: ”Vi er meget taknemlige for anerkendelsen af Bocuse d’Or Danmarks initiativ og formål med at støtte og udvikle den danske kandidat i den internationale Bocuse d’Or konkurrence. Det skaber stor bevågenhed omkring dansk gastronomi og inspirerer branchens talenter med henblik på at udvikle og fastholde Danmark som maddestination i verdensklasse”.

Da Preben Hansen i 1967 stiftede Legatet, var det hans ønske, at hædersprisen skulle kalde på nyt initiativ til fremme af Danmarks turistmæssige interesser. Preben Hansen ejede og drev Hotel Alexandra på Rådhuspladsen i København, som har skabt Legatets økonomiske fundament.

Prisen, der i år er på 250.000 kroner, tildeles til en person, en institution, en forening eller sammenslutning, der har vist et sådan anerkendelsesværdigt, væsentligt initiativ til gavn for Danmarks turistmæssige interesser, fortrinsvis inden for til hotel- og restaurationsbranchen.

Svinkløv-kok repræsenterer Danmark ved VM

Dansker kvalificeret til VM i gastronomi

Geranium første danske trestjernede restaurant

LEAVE A REPLY