Home Nyheder Grundtvig på halen

Grundtvig på halen

1
SHARE

norwegian grundtvigNår Norwegian indfaser nye Boeing 737-800, øges antallet af halehelte. Seneste tilføjelse er den danske teolog, forfatter og digter Nikolaj Frederik Severin Grundtvig (1783-1872), hvis portræt nu er på haleroret af en af flyselskabets maskiner.

Han slutter sig til en række danske personligheder som eksempelvis, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Karen Blixen, der allerede pryder nogle af flådens haler.

“Grundtvig er internationalt kendt. Hans pædagogiske tanker har inspireret mange og dannet skole for mange pionerer i Skandinavien, USA og Asien. På Grundtvig Centeret ved Aarhus Universitet er vi meget stolte over, at Norwegian har valgt netop Grundtvig som halehelt, og dermed medvirker til at styrke interessen for hans virke”, siger centerleder Michael Schelde.

Nikolaj Frederik Severin Grundtvig blev født i Udby på Sydsjælland den 8. september 1783 og døde i København 2. september 1872 efter en omfattende indsats som digter, præst og teolog, nordisk filolog og oldtidsforsker, historiker, politiker og pædagogisk forfatter.

1 COMMENT

Comments are closed.