Grønlandsk øl-eksport til Danmark

grønlandsk fadølNicolai J Nissen, der i foråret flyttede til Nuuk fra Aalborg og overtog størstedelen af restaurationsbranchen i Grønlands hovedstad, sender nu fadøl hjem til Danmark

Det er 10 år siden Godthaab Bryghus blev etableret og brød monopolet, som de store danske bryggerier havde. Hidtil har det grønlandske fadøl været forbeholdt restaurationsgæster i Nuuk, men Nicolai J Nissen, har stået for en stærk produkt- og forretningsudvikling.

”Der har været praktiske forhindringer, men det har vi løst nu, og vi har allerede sendt de første paller af sted med friskbrygget grønlandsk øl”, fortæller direktøren for HECA Nuuk A/S, Nicolai J Nissen, der ejer og driver Godthaab Bryghus.

I de første 10 år har man primært serviceret gæster på koncernens egne barer og restauranter i Nuuk. Her er et 3,2 kilometer langt netværk af ølslanger direkte ud til virksomhedens udskænkningssteder.

”Vi vil fortsat prioritere egne barer og restauranter højt, men vi glæder os over, at vi nu kan komme udenfor huset med lokalproduceret øl, som vi mener er noget helt særligt. Vores øl adskiller sig blandt andet fordi, grønlandsk smeltevand er kalkfrit og meget blødere end det vand, som normalt benyttes”, forklarer Nicolai J Nissen.

Eksporten går til Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg, som kun handler med professionelle kunder i restaurationsbranchen. Det er en god måde at afprøve vores eksport på i første omgang”, siger Nicolai J Nissen.

Det grønlandsk øl sejles mere end 3.000 kilometer over Nordatlanten og den første portion er halvvejs mellem Grønland og Danmark.