Home Nyheder Grin, gys og gadeteater på Mors

Grin, gys og gadeteater på Mors

0
SHARE
Halloween på Højriis Slot.
Halloween på Højriis Slot.

Mors forvandles i efterårsferien til et mekka for Halloween-entusiaster. Der skabes en uhyggelig atmosfære, når skuespillere blander sig i folkemængden og Nykøbing udsmykkes samtidig med, at man får spænding i Horror House, skærer græskar i aktivitetsteltet eller deltager i skattejagt gennem gågaden.

Og på toppen af det en særlig uhygge for de modige på Højriis slot og spøgelsestur for de mindste i Jesperhus. Ideen udspringer af Event- og turismetræffet i foråret 2013 og baserer sig på en blanding af turistaktørernes gode erfaringer med at tiltrække besøgende i efterårsferien og samtidig skabe nye aktiviteter, der giver besøgende ekstra oplevelser og tiltrække flere gæster til Mors.

Arbejdsgruppen bag arrangementet spænder fra turistbureauet, Morsø kommune, Højriis Slot, Jesperhus og Handelsstandsforeningen. Handelsgymnasiet og produktionsskolen været involveret i at skabe rammer og oplevelser, mens skoler og børnehaver give aktiviteterne et ekstra boost.

Gågaden får en byport, som varsler spænding, grin og gys. Det er den professionelle dekoratør fra Højriis Slot, som har undervist unge fra Handelsgymnasiet i udsmykningen. Derudover står Handelsgymnasiet for skattejagten gennem gågaden, mens Højriis’ dekoratør har givet inspiration til Produktionsskolen Rolstruphus, som har lavet byporten. Nykøbings gågade holder længe åbent onsdag, torsdag og fredag, hvor besøgende kan opleve Halloween og shopping mens mørket sænker sig og stemningen stiger. ”Besøgende vil mærke en sjov og uhyggelig stemning, som forhåbentlig giver dem mindeværdige oplevelser, når der bydes på gys i Horror House, spændende højtlæsning, udsmykning af sår og skattejagt”, fortæller Anna Kathrine Kirk, medlem af aktivitetsudvalget.