Home Nyheder Græske øer forventer turistrekord

Græske øer forventer turistrekord

0
SHARE

Der er allerede booket så mange hoteller på de populære øer som Mykonos og Santorini, at sidste års rekord på 30 millioner turister i Grækenland ser ud til at blive slået, skriver The Economist.

Der er flere grunde til fremgangen. Syv års økonomisk krise i Grækenland har været med til at holde priserne nede”, siger lektor ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet Mogens Pelt til dr.dk.

”Relativt er Grækenland blevet billigere. Man får nogenlunde samme regning på restauranterne, som man fik for tre eller fire år siden. Det betyder, at Grækenland bliver mere attraktivt sammenlignet med andre destinationer”.

Turiststrømmen til Grækenland i år, har til dels årsag på den anden side af Det Ægæiske Hav i Tyrkiet.

”Mellemøsten og især nabolandet Tyrkiet er ikke lige så attraktive at rejse til som tidligere på grund af politisk krise, en udsat position i forhold til terror og dårlig omtale generelt”, siger Mogens Pelt.

I Danmark er efterspørgslen på Grækenland også større end tidligere: ”Rejserne til Grækenland er solgt hurtigere og til højere priser end årene før”, siger Terje Pedersen, chef for digitalt salg og marketing i TUI.

”Ser man f.eks. på Kreta oplever vi en årlig vækst på fire-fem procent. Det giver et meget godt billede af fremgangen for Grækenland, siger han.

Lokalt på de græske øer gavner det økonomien mærkbart, når der kommer flere turister, vurderer Mogens Pelt.