Home Nyheder Grækenland ramt af turist-tørke

Grækenland ramt af turist-tørke

1
SHARE

På øen Zakynthos frygter de lokale fremtiden, efter mængden af tyske turister er faldet 40%, antallet af briter med 20% pct. og af irere med 50% det seneste år, skriver BBC ifølge epn.dk.

 

Chefen for Laganas Hotels, Christina Tetradis, er ærgerlig over, at problemerne i Athen uden videre kobles sammen med resten af landet. Hun har fået spørgsmål fra potentielle kunder, om der er mad og penge nok og om de kan komme fra øen igen. Hun mener at medierne fokuserer for meget på problemerne og udelade de positive historier.

 

Ifølge det internationale turistanalysebureau ’World Travel Tourism Council’ står turismen for 16% af Grækenlands bruttonationalprodukt og er dermed er det den største enkeltfaktor i den græske økonomi. En femtedel af alle grækere arbejder i turistbranchen.

 

Hvis turisterne holder sig væk, vil omkring 1,5 millioner færre besøge Grækenland, og det vil ifølge Wall Street Journal koste 100.000 sommerjob.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. når man fremstiller Merkel i nazikostume i aviserne og ser hvordan grækerne opfører sig som forkælede møgunger- så ville jeg nu også bruge mine penge andetsteds!

Comments are closed.