Home Nyheder Grådige læger på rejsemålene

Grådige læger på rejsemålene

0
SHARE

En dansk turist i Egypten, der henvendte sig til lægen med en simpel blærebetændelse, endte med at måtte ligge på hospitalet i fire dage, fordi lægen ville røntgenfotografere bughulen, ultralydsscanne bækkenet og CT-scanne maven. Det medførte en regning på 25.000 kroner fra det egyptiske hospital til Danmark, skriver ekstrabladet.dk.

Undersøgelsen, som kunne være klaret med en urinprøve og en antibiotika-kur, er ikke enestående.

Cheflæge hos SOS International, Lars Toft, fortæller, at man flere steder arbejder med to prislister – en når de hører om sygdommen og en anden, der er højere, når de ser de danske forsikringsbeviser.

Det er SOS International, der har kontakten til danskere, der bliver syge i udlandet, og det er også SOS, som får regningerne. En dansk læge vurderer symptomerne og giver en behandlingsgaranti, så lægen i udlandet er sikker på at blive betalt. Det opfattes i nogle tilfælde som en blankocheck.

 

SOS International bruger mange ressourcer på at gennemgå de mest mistænkelige regninger, og det førte sidste år til, at der kunne skæres 62 millioner kroner af regningerne for irrelevante undersøgelser og behandlinger.

Skrevet af Flemming Juul