Gourmetrestauranter har det svært

Virksomhedernes store omsætning i 2006-07 medførte stigende omkostninger og gjorde det svært for flertallet at spare op til sværere tider, skriver Jyllands-Posten ifølge borsen.dk.

 

Nu er de sværere tider kommet og det har betydet lukning af flere af de dyre restauranter, og køkkenchef Thomas Rode Andersen fra restaurant Kong Hans regner med, at flere følger efter. Kong Hans har selv lidt underskud og har fået flere kapitaltilførsler.

 

Horestas direktør, Lone Njor Hulth henviser til, at erhvervsfolk og udenlandske turister, som har været grundlag for nogle af forretningerne i betydeligt omfang er forsvundet. Det får hende til endnu engang at opfordre politikerne til at se nærmere på momsreglerne, hvor danske erhvervsdrivende kun må trække 25% af momsen fra ved restaurationsbesøg, mens kolleger i Sverige ved konferencer og møder helt kan fratrække moms.

 Hun er overbevist om, at en sådan ændring vil få stor effekt for den gastronomiske elite, som hun i modsat fald frygter vil lide under et stort frafald.

Skrevet af Flemming Juul