Home Nyheder God trafikvækst for SAS i 2012

God trafikvækst for SAS i 2012

0
SHARE

SAS koncernens trafik voksede med 6% i kalenderåret 2012 og antallet af passagerer steg med 3,7% til 28,2 millioner. Den gode udvikling medførte, at SAS øgede sin markedsandel for antallet af transporterede passagerer på det skandinaviske marked.

I december steg SAS koncernens trafik med 2,4%. På de interkontinentale ruter steg trafikken med 8,2% hvilket var på niveau med kapacitetsudviklingen. SAS satsning på flere fritidsdestinationer i Europa fortsatte med at få et positivt svar med en stabil vækst.

Som følge af ca 20% færre arbejdsdage i december 2012 end i december 2011 reducerede SAS kapaciteten især på de kortere ruter, som har en højere andel forretningsrejsende. Det påvirkede antallet af transporterede passagerer, som totalt blev mindsket med 2,6% i måneden.

”Trafikken var stabil i december og udviklede sig som forventet. Totalt har vi kunnet byde velkommen til over en million flere passagerer i 2012. Samtidig kan vi notere en stabil og høj kundetilfredshed i årets løb, som sluttede med en ’all time high’ notering”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Yielden var 0,1% lavere i november end sidste år, mens RASK steg med 0,3%. I december ventes en positiv ændring af yield, men ændringen af RASK ventes at blive negativ.