Geranium første danske trestjernede restaurant

Rasmus Kofoed, Geranium

Rasmus Kofoed, Geranium

Michelin Nordic Guide 2016 præsenterer Geranium i København og Maaemo i Oslo som de første trestjernede restauranter i Norden. Der er blot 116 trestjernede restauranter verden over.

I spidsen for Restaurant Geranium står Rasmus Kofoed, som i 2011 vandt guldmedalje ved Bocuse d’Or. Han er medejer af restauranten, som genåbnede i Parken i 2010.

”Årets nordiske guide præsenterer to nye trestjernede restauranter i Norden og udvider for første gang guidens rækkevidde uden for de stor byer. Vi har håndplukket de bedste restauranter og hoteller i Danmark, Finland, Norge og Sverige og resultatet er et rekordstort antal nye stjerner”, siger Rebecca Burr, chefredaktør, Michelin Nordic Guide.

Der er fortsat to stjerner til Noma og AOC

Danmark udbygger sin stjernehøst med fire nye et-stjernede restauranter. Kadeau tilbyder originale retter på sin strandnære bornholmer-restaurant. Frederiksminde serverer kreative retter på et hotel af samme navn i Præstø, mens Henne Kirkeby Kros menuer hylder lokalt producerede fødevarer fra egen køkkenhave. En Michelin-stjerne vender også tilbage til Kong Hans Kælder, som serverer klassisk fransk mad i København.

Der er én stjerne til Kadeau, Kadeau Bornholm, Frederiksminde, Søllerød Kro, Frederikshøj, Henne Kirkeby Kro, Den Røde Cottage, Kiin Kiin, Era Ora, Clou, Marchal, Kokkeriet, Grønbech & Churchill, Substans, formel B, Studio at the Standard, Relæ, Gastromé og Kong Hans Kælder.