Home Nyheder Garuda får ophævet EU-flyforbud

Garuda får ophævet EU-flyforbud

0
SHARE

Selskabet fløj sidst på Europa i 2004, men har nu planer om til næste år at åbne en rute til Amsterdam. Garuda har i to år været ramt af forbud mod at flyve i Europa, på grund af tvivl om dets sikkerhedsstandard. Det er dette forbud EU-kommissionen nu har ophævet, efter at man atter har kontrolleret selskabets tekniske procedurer og vedligehold. Garuda stoppede sine flyvninger før forbuddet kom.

 

Tre andre indonesiske selskaber har også fået hævet deres europæiske flyforbud, nemlig Mandala Airlines, AirFast Indonesia og Premiair (som intet har at gøre med det skandinaviske charterflyselskab, der for adskillige år siden havde samme navn).

 

Ifølge EU’s ambassadør i Indonesien, Julian Wilson, overvejer man at ophæve forbuddet for andre selskaber i landet, når de har gennemgået nye check. Samtidig med ophævelsen har EU og Indonesien underskrevet en samarbejdsaftale, der betyder, at EU-inspektører får fri adgang til nærmere at studere landets flyselskaber og dets flykontrol-system.

 

Det er 11. gang at EU har ændret på den liste over flyveforbud, som man første gang udarbejdede i maj 2006. Der var oprindeligt 90 selskaber på listen, hvoraf hovedparten er fra Afrika.

Skrevet af Klaus Givskov