Home Nyheder Götakanalen fylder 200 år

Götakanalen fylder 200 år

0
SHARE

Jubilæet fejres med en særlig festdag den 24. maj i Motala, hvor byggeriet startede.

”Det er en udmærket lejlighed til at vise, at Götakanalen ikke blot er et populært ferieområde, men også et helt unikt bygningsværk. Det tog hele 22 år at bygge kanalen, som blev det første skridt i moderniseringen af Sveriges infrastruktur”, siger Anna Meyer, markeds- og informationschef for Göta Kanalselskab.

Götakanalen er i dag en af Sveriges bedst kendte og mest velbesøgte turistattraktioner med over tre millioner besøgende hvert år. Bådfolket har længe haft Götakanalen som en favorit, og nu blomstrer turismen også på oplevelsesområdet rundt om kanalen, der blev anlagt som en vandvej tværs gennem landet mellem 1810 og 1832. 

”Götakanalen lå i frontlinjen for landets tekniske udvikling og er stadig et af Sveriges største anlægsprojekter, som nogensinde er gennemført. Totalt deltog 58.000 svenske soldater i arbejdet under Baltzar von Platens ledelse, så det er mange af os som faktisk har en forfader, der har stået med spaden i hånden på et af verdens mest fantastiske byggerier”, siger Anna Meyer.

Jubilæet markeres blandt andet med historiske guidede rundvisninger i sommerens løb i blandt andet Söderköping og Motala. Langs kanalen finder den historieinteresserede også guidede ture i Karlsborgs Fæstning, events i Forsviks Bruk som fejrer 600 år og for de yngre besøgende er der skattejagt i Baltzar von Platens fodspor.

Skrevet af Flemming Juul