Home Nyheder Fransk millionbøde til Ryanair

Fransk millionbøde til Ryanair

1
SHARE

FILE IRELAND RYANAIR EARNINGSEn fransk appeldomstol har dømt Ryanair skyldig i at ansætte franske medarbejdere på irske kontrakter for at spare lønomkostninger.

Det er en overtrædelse af fransk arbejdsret og selskabet skal betale godt 60 millioner kroner i erstatninger og bøder. Størstedelen er efterbetaling, mens omkring 1,5 millioner kroner er regulære bøder, skriver avisen.dk.

Det er en appelsag, som Ryanair valgte at anke i juni i år. Appeldomstolen valgte at stadfæste den oprindelige afgørelse, som faldt for omkring et år siden. I den oprindelige afgørelse var erstatningskravet omkring syv millioner kroner højere.

Sagen handler om 120 personer ansat hos Ryanair ved en lufthavn nær Marseille for flere år siden. Ryanair kunne ved ansættelse på irske kontrakter spare penge, da irske regler er lempeligere end fransk arbejdsmarkedslovgivning med henblik på for eksempel socialbidrag, hvor satserne er markant lavere i Irland end i Frankrig.

Den konstruktion har de franske myndigheder ikke været enige i, mens Ryanair har fastholdt, at personalet var underlagt irsk lov, fordi flyselskabet er registreret i Irland og ikke havde permanent base i området.

Anklagerne lagde vægt på, at det ikke var troværdigt, fordi de ansatte boede i området, og flyselskabet havde kontorer der.

Ansættelsesvilkårene var gældende fra 2006 til 2010, da base i Marseille blev lukket, da de franske myndigheder lagde sag an.

1 COMMENT

Comments are closed.