Home Nyheder Fortsat vækst i Billund Lufthavn

Fortsat vækst i Billund Lufthavn

0
SHARE

Square_Café_billundI september rejste 278.610 passagerer gennem Billund Lufthavn. Det er en stigning på 5.173 passagerer, svarende til 1,9%. Også i september er det rutetrafikken, der sikrer fortsat vækst.

Udenrigsruterne havde 177.317 passagerer, en stigning på 4,9%: ”Det er godt, at stigningen i udenrigsruterne fortsætter,” siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen. ”Det viser en stabil udvikling gennem længere tid, hvilket normalt er et tegn på generel vækst og optimisme.”

”Her på tærsklen til lufthavnens 50-års jubilæum den 1. november 2014 er det dejligt at se, at Vestdanmark er en region, hvor flyselskaberne kan hente vækst. Generelt kigger flyselskaberne mod Norden for at finde vækstpotentiale, og det viser tallene, at der er god grund til.”

Også indenrigsruten til København har rigtig god vækst. 12.951 passagerer betyder en stigning på 18,6% svarende til 2.032 passagerer.

Charterflyene havde 87.165 passagerer, hvilket er et fald på 4.645 eller 5,1%. Det er en tendens gennem det meste af året, som vidner om en branche med stor konkurrence.

”Fald og stigninger i de enkelte måneder er afhængig af, hvordan ugedagene fordeler sig, og her især hvordan weekenderne falder. I september var der en stor charterdag færre end i 2013, så isoleret set er det for så vidt et fint passagertal. Det ændrer dog ikke på helhedsindtrykket af chartertrafikken, der hen over året har været under pres.”

”Et par lyspunkter er dog værd at hæfte sig ved. I september 2013 var der 0 passagerer til Egypten, og i september 2014 var der op mod 2.000, så noget tyder på, at ferierejsen igen begynder at finde tilbage til Egypten. Derudover vil der i oktober måned være flere selskaber, der tilbyder rejser til Madeira, hvilket er en nyhed for Billund Lufthavn”.