Home Nyheder Folk med svag økonomi låner til ferien

Folk med svag økonomi låner til ferien

0
SHARE

Det fremgår af en undersøgelse, aom Nordea har udarbejdet for Morgenavisen Jyllands-Posten. Her fremgår det, at 1,1 millioner danskere har en anstrengt økonomi og at 350.000 har så alvorlige problemer, at de har mistet kontrollen. Ud af dem finansierer omkring 80.000 deres ferierejser helt eller delvist med kreditkort eller kassekredit, hvilket er tre gange så mange som befolkningen som helhed, skriver epn.dk.

Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea, gør opmærksom på, at det ikke er folk med de laveste indkomster, der er økonomisk mest presset, men snarere en vellønnet gruppe relativt unge med børn i alderen 7-12 år. Og det er netop børnene, som gør det svært at spare ferien væk

De 350.000, der har størst problemer med økonomien bruger i gennemsnit 7.900 kroner på sommerferien, hvilket svarer til to tredjedele af den gennemsnitlige husstands feriebudget på 11.800 kroner, men langt over feriebudgettet for lavindkomstgrupperne. Halvdelen af husstande med under 300.000 kroner i indkomst budgetterer med under 5.000 kroner til ferieformål, mens kun 39% af familierne med usund økonomi regner med at bruge under 5.000 kroenr.

 Seks procent af familierne med usund økonomi vælger at springe sommerferien helt over, hvilket er dobbelt så mange som i befolkningen som helhed.

Skrevet af Flemming Juul