Home Nyheder FNs internationale dag for turisme

FNs internationale dag for turisme

0
SHARE

hva_lave_barcelonaPå søndag den 27. september markeres FNs internationale dag for turisme, som i år falder sammen med 45-års jubilæet for etablering af UNWTO.

Under temaet ’Milliarder af turister, milliarder af muligheder’ ønsker UNWTO med hovedsæde i Madrid, at skabe opmærksomhed omkring, hvordan hver enkelt turist kan bidrage til forandring med fokus på turisme som en vej til udvikling på globalt plan.

Turisme udgør 10,8% af Spaniens bruttonationalprodukt (BNP), og Spanien var verdens tredje mest besøgte land i 2014 – kun overgået af USA og Frankrig – med et anslået samlet besøgstal på næsten 65 millioner (4,3 millioner flere end i 2013). Fra januar yil august i år har over 47 millioner lagt vejen forbi Spanien, hvilket er 1,8 millioner flere end i samme periode sidste år. Med et ophold på gennemsnitligt 8,6 dage har hver i gennemsnit brugt 977,69 euro.

8% af turisterne kom fra et af de nordiske lande og de nordiske turister opholder sig længere tid og lægger flere penge end gennemsnittet. I 2014 nåede antallet af danske turister for første gang over én million.

I Spanien bliver FN’s internationale dag for turisme markeret på de mest populære feriedestinationer med flere events og arrangementer, f.eks. markeder med kunsthåndværk, koncerter og gratis adgang til museer.