Home Nyheder FN fordømmer indrejseforbud i USA

FN fordømmer indrejseforbud i USA

1
SHARE
Taleb Rifai.

World Tourism Organization (UNWTO), der er FNs særlige afdeling for turisme, udtrykker dyb bekymring og fordømmer i stærke vendinger præsident Trumps indrejseforbud for borgere fra syv navngivne nationer.

Det præsidentielle dekret angår først og fremmest borgere i Irak, Syrien, Iran, Sudan, Libyen, Somalia og Yemen og ifølge UNWTO er forbud, der baserer sig på nationalitet, i modstrid med friheden til at rejse og arbejdet på at lette rejsebetingelserne, som den internationale turisme står for.

Forbud vil stå i vejen for de betydelige fordele, som turismebranchen medfører i form af økonomisk vækst og jobskabelse i en række lande – herunder USA.

“Globale udfordringer kræver globale løsninger, ogde sikkerhedstrusler, vi står over for i dag, bør ikke få os til at bygge nye mure. Tvært imod vil isolationisme og blinde, diskriminerende aktioner ikke føre til øget sikkerhed, men snarere til forøget spænding”, siger UNWTOs generalsekretær Taleb Rifai.

“Desuden påvirkes et lands internationale image, når det gennemfører denne type indrejseforbud og medfører en risiko for at påvirke potentielle gæster i negativ retning, så de opgiver at besøge USA”, tilføjer han.

1 COMMENT

  1. Er ikke så sikker på at UNWTO forstår problematikken relateret til Trumps udvalgte midlertidige indrejseforbud. Det er selvfølgelig for at sikre sin befolkning men så sandelig også for at opgradere egne kontrolsystemer. Det er der næppe noget forgjort ved, vel.

    I forhold til konfliktområder ligger U.S.A. jo geografisk afsides, hvorfor det næppe er sandsynligt, at en terroraktion i lighed med 911 vil kunne gentages der, men en risiko er der med vægt i de mange indvandrere, der allerede er der. Derimod er Europa ret så udsat. Mange dødelige angreb har allerede fundet sted der, uden at diverse regereringer har kunnet beskytte sin befolkning. Det er jo faktum!

    Såkaldte terrorister kan også tænke, og de har tidsfaktoren på deres side. Det er jo ganske naivt at tro, at de for eksempel i Irak og Syren blot stiller sig op på rad og række for at afvente en kugle. Nej, det sker ikke!

    Det er jo også ganske naivt at tro, at der ikke findes folk med onde hensigter blandt de mange indvandrere, der allerede er kommet til Europa og U.S.A. Tiden er jo på deres side, ikke sandt. Ingen ved, hvornår de vil og kan slå til. Dog er det næsten givet, at det sker/kan ske igen, også med dødeligt udfald.

    Derfor er det et klogt træk udført af Trump og hans team.

Comments are closed.