Home Nyheder Flyveledelser i Nordeuropa i samarbejde

Flyveledelser i Nordeuropa i samarbejde

0
SHARE

Alliancen omfatter de såkaldte ANSP- virksomheder i Danmark, Estland, Finland, Island, Irland, Letland, Norge, Sverige og Storbritannien. Sammen udgør de Europas store transatlantiske gateway, og handler 3,5 millioner flyvninger om året i et luftrum på 12,5 millioner kvadratkilometer.

 

Borealis Alliancen vil fokusere på strategisk forretningssamarbejde mellem medlemmerne med henblik på at strømlinje serviceomkostningerne og den operationelle/tekniske infrastruktur, såvel som på projekter, der på kommerciel basis kan forbedre effektiviteten og reducere klima-, og miljøpåvirkningerne. Alliancen lægger ud med en prøveperiode, der skal strække sig til udgangen af 2013.

 

I en fælles udtalelse fra de ni chefer for ANSP virksomhederne hedder det blandt andet, at samarbejdet er etableret for at yde forbedringer, som hver enkelt medlem ikke er i stand til på egen hånd. Succes’en afgøres afhænger af evnen til at integrere fælles aktiviteter og dele kontrollen med de fælles aktiviteter med partnerne.

Skrevet af Flemming Juul