Home Nyheder Flyskat på vej i Sverige

Flyskat på vej i Sverige

1
SHARE

arlandaDet svenske flyskatteudvalg foreslår en skat på 400 svenske kroner på hver længere udlandsrejse og 80 kroner på indenrigsruterne, oplyser TT.

Flyskatteudvalget har internt diskuteret flere forskellige skatteniveauer for flyrejser. Det laveste niveau på 80 svenske kroner, skal gælde for hver enkel flyrejse i EU og dermed også indenrigs i Sverige. Den højeste skattesats på 400 kroner, lægges på langruter til andre verdensdele.

Skatten skal kun gælde ved afrejser fra svenske lufthavne, så totalomkostningerne for to voksne og to børn, som rejser til for eksempel Thailand, bliver 1.600 svenske kroner, forudsat at flyselskaber og rejsearrangører lægger hele skattebeløbet over på de rejsende.

Om skatteniveauerne også bliver til lovforslag fremgår først, når udvalgsarbejdet forelægges for finansminister Magdalena Andersson.

En skattesats på 80 kroner for de korte flyrejser er for øvrigt det samme, som Norge indførte tidligere i år.

Den seneste tid har der været højlydte protester mod en flyskat – især fra politikere i Nordland og fra flybranchen. Majoriteten i den svenske rigsdags trafikudvalg forbereder også en udtalelse, hvor man siger nej till skatten.

1 COMMENT

  1. efter at Ryanair og andre lavprisselskaber med kreative ansættelsesformer har indtaget Europa så lider miljøet og skatteindtægterne svinder ind. Tildeles fordi de ansatte ikke arbejder i skattepligtige lande og tildeles fordi priserne er så lave at der reelt ikke kommer penge i statskasse. Så istedet for at skabe ordentlige forhold for ansatte og fly sikkerheden så sætter man skatterne op. Tragikomisk!!’

Comments are closed.