Home Nyheder Flyselskaber protesterer mod Brommas lukning

Flyselskaber protesterer mod Brommas lukning

0
SHARE

brommaStockholms rødgrønne styre vil lukke lufthavnen i Bromma. Beslutningen får hård kritik fra skånske flyselskaber. Både Malmö Aviation og Kullaflyg ser lufthavnen som et vigtigt hub i svensk indenrigstrafik.

”Det er en beslutning, som burde træffes i Riksdagen, fordi det er en nationalt anliggende. Bromma er et hub for os og en lukning ville være en katastrofe for vores rejsende”, siger Anders Engzell.

Det er Stockholms stad som har meddelt, at lufthavnen skal lukkes i 2022 og at området i stedet skal benyttes til nye boliger. Beslutningen går imod tidligere meldinger fra socialdemokraterne og er allerede blevet mødt med kritik fra erhvervslivet.

Bromma lufthavn er landets tredjestørste og en tredjedel af alle indenrigsrejser passerer her. Malmö Aviation og Kullaflyg i Ängelholm har hver ca. otte flyvninger til Stockholm city hver dag.

”Vi har 280.000 passagerer om året. Cirka 75% af dem er forretningsrejsende. Det ligger i sagens natur, at Bromma er vigtig for det lokale erhvervsliv”, siger Torbjörn Gregorioff, chef for Kullaflyg til ’News Øresund’.

Det er planer om at udvide Arlanda, og målet er, at den skal blive størst i Norden. Hverken Malmö Aviation eller Kullaflyg ser dog den internationale lufthavn som et realistisk alternativ.

”Som det ser ud i dag må jeg svare nej. Der er for lidt plads. Tolv regionale flyselskaber kan ikke flytte sine flyvninger til Arlanda”, siger Torbjörn Gregorioff.