Home Nyheder Flyselskaber afviser konkursforsikring

Flyselskaber afviser konkursforsikring

3
SHARE

Tanken er, at flykunder mod at betale 20 kroner pr. billet, sikrer deres transport uanset om flyselskabet skulle gå konkurs. Passagererne hos de selskaber, der ikke er tilmeldt ordningen, er ikke sikret i tilfælde af konkurs, skriver business.dk. 

Mange flyselskaber har afvist at tilmelde sig, fordi de hævder, at de ikke er etableret i Danmark på trods af, at de sælger billetter og flyver både til og fra Danmark. 

Forbrugernes interesse for at konkurssikre sig er betydelig. I de første ni måneder af 2010 har omkring 150.000 flyrejsende frivilligt betalt 20 kroner pr. billet for at være konkurssikrede.  

Forbrugerrådet finder ordningen både ugennemsigtig og besværlig og opfordrer politikerne til at gøre ordningen obligatorisk.

Skrevet af Flemming Juul

3 COMMENTS

  1. Under 1 % af passagererne vælger at lade sig konkurssikre hvis tallet 150.000 er korrekt. Alene Københavns Lufthavn i Kastrup have i de første ni måneder af 2010 mere end 16 millioner passagerer. Tallene viser vel snarere at passagererne er komplet ligeglade med den konkurssikring – så hvorfor gøre den obligatorisk?

  2. Ja og sådan kan man manipulere med tallene. Jeg tror næppe at de 14 flyselskaber der tilbyder forsikringen nødvendigvis har 16 mio. passagerer. Hvor stor er %en for dem der reelt giver muligheden ?
    Derudover er man vel mest interesseret i at forsikre sig hvis man flyver med “usikre” selskaber – Cimber/Sterling / Norwegian m.fl. Du betaler næppe en forsikring hvis du har valgt Lufthansa eller KLM- vel…

  3. konkurs forsikring burde være i billeten pris, så slipper man at spekullere at, kan selskabet går ned og lukker og slukker.

Comments are closed.