Home Nyheder Fly ramt af lyn måtte nødlande

Fly ramt af lyn måtte nødlande

2
SHARE

Flyet var startet fra Kabuls lufthavn kl. 8.30, men måtte kort efter lande i Mazar-e Sharif Lufthavn i Afghanistan, fordi det blev ramt af et lyn.

 

Ekstra Bladets reporter Torsten Ruus var blandt passagererne og har berettet til avisen, at man oplevede voldsom turbulens og en særdeles ubehagelig landing, hvor flyet hoppede to gange. Efter landingen blev det oplyst, at flyet ikke var i stand til at fortsætte.

 

Flyet var på vej til Tyrkiet og ifølge Torsten Ruus var der ingen, der opdagede lynnedslaget. Ingen kom til skade og alle ombord tog situationen roligt.

Skrevet af Flemming Juul

2 COMMENTS

  1. Flyet skulle ned i Mazar i Sharif uansett for å plukke opp finske soldater før det skulle mellomland i Tyrkia for CPH/TMP.

  2. I min karriere som pilot, har jeg oplevet 3 lightning strikes, som det kaldes i flybranchen. Fælles for de 3 strikes er, ingen fejl på flyet, urolig luft (det er der altid i forbindelse med tordenskyer), samtidig er flyet efter at være ramt af et lyn nødt til at blive inspiceret. Dette kræver en certificeret mekaniker og det er ikke sikkert en sådan findes i Mazar-e Sharif, derfor er det logik, at flyet ikke kan forsætte. At sætte en uheldig landing med et par hop i forbindelse, med lynet svarer til, at journalist Torsten Ruus fra ekstrabladet oplevede dårlig kaffe pga. lynet. Dette er en agurk der burde have været syltet, der er ingen historie, andet end: 150 soldater og journalister forsinket, pga. af at deres fly måtte inspiceres for lynnedslag, som ingen af passagererne havde opdaget og iøvrigt ikke forresagede ændring af flyets destination.

    Men der er jo ikke en historie man vil skrive, selv ikke i ekstrabladet….

Comments are closed.