Home Nyheder Fly-økonomien bliver endnu bedre

Fly-økonomien bliver endnu bedre

1
SHARE

Så sent som i juni var IATAs forventning et globalt overskud på 2,5 milliarder dollar og organisationen er overrasket over den forstærkede og meget hurtige vækst.

 

“De 8,9 milliarder i overskud betyder, at branchen er ved at genvinde de tabte 50 milliarder dollar fra det seneste ti-år, siger IATAs generaldirektør Giovanni Bisignani, som dog forsigtigt skønner overskuddet for 2011 omkring 5,3 milliarder dollar mindre end overskuddet i 2010.

 

Blandt de faktorer, der er afgørende for væksten i 2010 nævner han stigende efterspørgsel og en disciplineret kontrol med kapaciteten, som øger yield og omsætning samtidig med, at omkostningerne stort set holdes i ro.

 

Der er fremgang i alle regioner pånær Afrika, men der er store forskelle. Asien-Stillehavsregionen ventes at få et overskud på 5,2 milliarder dollar, mens de nordamerikanske flyselskaber venter overskud på 3,5 milliarder, mens de europæiske flyselskaber står til et tab på 1,3 milliarder dollar, hvilket dog er bedre end det underskud på 2,8 milliarder, forventningerne i juni lød på..

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

Comments are closed.