Home Nyheder Flere turistoplevelser skal bookes online

Flere turistoplevelser skal bookes online

0
SHARE

amerikanske-turisterEn landsdækkende bookingplatform vil fra næste forår samle turistprodukter i Danmark. Dermed får turisterne overblik over, hvad de kan opleve i Danmark og mulighed for at booke på forhånd.

Stadig flere turister booker flyrejser og overnatninger online. Internationale undersøgelser viser, at turisterne også er interesserede i at booke oplevelser over nettet, f.eks. museumsbesøg, cykelleje og kajakture. Nogle booker inden afrejse; andre når de er på destinationen, men søger hjemmefra inspiration til, hvad de kan opleve, og vælger på denne baggrund, hvor de vil rejse hen, oplyser VisitDenmark.

Chef for VisitDenmarks digitale medier, Agnete Sylvest Jensen, siger: ”Det skal være lettere for turisterne at finde og booke de mange gode oplevelser, som i dag findes lokalt i det det danske turistland. Derfor går VisitDenmark nu i gang med at skabe en landsdækkende platform, der samler turistoplevelser, der kan bookes online. Vi håber, at det vil inspirere til, at man ude på de danske destinationer vil gøre mange flere oplevelser online bookbare.”

Flere destinationer er allerede begyndt at opbygge egne bookingsystemer. Den nye platform kommer til at bygge oven på disse systemer og vil fungere som paraply for eksisterende og fremtidige systemer, så turisten kan gå ind ét sted og booke oplevelser og produktpakker på tværs af landet.

”Muligheden for at booke oplevelser online er med til at påvirke turistens rejsebeslutninger. Nogle lande har allerede gjort et stort arbejde med at gøre det let at booke f.eks. ski-, golf- og cykelferie i samlede pakker,” siger Agnete Sylvest Jensen.

Bookingplatformen skal udvikles i partnerskab mellem de lokale danske turistorganisationer og VisitDenmark. Der er i år afsat 4 mio. kr. i regeringens vækstplan for turisme til projektet.

Projektet bliver koordineret med Panorama cykelprojektet og Horestas Outdoor-turismeprojekt. Begge projekter har netop fået støtte af Naturstyrelsen.