Home Nyheder Flere turister på hotel i efteråret

Flere turister på hotel i efteråret

0
SHARE

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af overnatninger i de tre efterårsmåneder, september, oktober og november, steg med 77.000 fra 2011 til 2012. Det svarer til en vækst på 2,6%.

Det var især danske gæster, som sikrede fremgangen med en vækst på 3,0%. De udenlandske overnatninger steg med 2,0%. Efteråret bød på 3,3% flere feriegæster, mens antallet af forretningsgæster steg med 1,3%.

”Det går fortsat fremad for branchen efter det store dyk i 2009. Det er særdeles positivt, men også helt nødvendigt efter en betydelig udvidelse af hotelkapaciteten. I efteråret 2012 er fremgangen særlig bemærkelsesværdig, fordi vi havde arrangementer i efteråret 2011, som for eksempel cykel-VM, der påvirkede overnatningstallet positivt, siger Horestas formand, Jens Zimmer Christensen.

Han understreger, at branchen stadig er presset på indtjeningen på grund af øget kapacitet og øget pres på omkostningssiden.

”Det høje danske skatte- og afgiftstryk gør det svært at konkurrere. Men det glæder os, at regeringen i øjeblikket har fokus på denne udfordring for landets konkurrenceudsatte erhverv”, siger Jens Zimmer Christensen.

Region Midtjylland og Region Syddanmark gik begge frem med 5,2%, mens Region Nordjylland havde en vækst på 4,0%. Region Hovedstaden og Region Sjælland havde begge fremgang på 0,9%.