Home Nyheder Flere trafikelever til Banedanmark

Flere trafikelever til Banedanmark

0
SHARE

banedanmarkBanedanmark har i flere år brugt millioner af kroner på overarbejde, fordi der ikke har været nok personale i fjernstyringscentralerne.

Efter Rigsrevisionen og Statsrevisorerne i januar kritiserede den dårlige planlægning, bliver der nu skruet op for antallet af trafikelever, meddeler transportminister Magnus Heunicke.

Problemerne med overarbejde i fjernstyringscentralerne har været særdeles store. Ifølge Rigsrevisionen blev der alene i første halvår af 2014 optjent 36.800 overarbejdstimer, som ofte udløser et løntillæg på 50%, skriver avisen.dk.

Nu ansættes 30 nye trafikelever om året i 2015 og 2016: ”Vi har aldrig før ligget så højt med antallet af trafikelever, som vi kommer til nu. Oftest har vi haft 16-20 trafikelever om året”, forklarer Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark. ”Selv om vi har skruet op for antallet, har vi ingen udfordringer med at rekruttere”.

Banedanmark har skruet så meget op for trafikelever, at der ikke er plads til dem på fjernstyringscentralerne.

Derfor må man genåbne nogle mindre fjernstyringsstationer i blandt andet Ringsted og Frederikssund. Her har togstyringen ellers været omkoblet til de store fjernstyringscentraler, så de små stationer kun bruges som backup.

Med de mange nye trafikelever forventer Banedanmark, at overarbejdstimerne kan skæres ned med en tredjedel, hvilket svarer til en årlig besparelse på fire millioner kroner.