Home Nyheder Flere til skade på ungdomsferier

Flere til skade på ungdomsferier

0
SHARE

Gouda og SOS International bekræfter, at antallet af unge der kommer til skade på ferierne er steget de seneste fem år. For eksempel falder 2-4 unge danskere ud fra balkoner eller over gelændre, skriver ekstrabladet.dk.

 

Rejsebureauerne Ung Rejs, Viby Travel og Dansk Ungdomsferie (DUF) sender årligt 12.000 unge til de fire mest populære ungdoms- destinationer som Sunny Beach, Golden Sands, Lloret de Mar og Magaluf.

 

SOS har siden 2005 konstateret stigning af de ulykker, hvor unge på drukferie kommer alvorligt til skade. Nogle omkommer og flere bliver bundet til kørestole resten af livet. Også Gouda kender den opadgående kurve fra de seneste tre år. Skadedirektør Jørgen Pedersen mener det hænger sammen med flere rejser til de såkaldte druk-destinationer.

2007-2009 er antallet af alvorlige ulykker gået op fra fem til syv om året og heraf er et par stykker årligt endt med dødsfald, oplyser Jørgen Pedersen.

Ifølge SOS er alkoholrelaterede skader blandt unge på ferier i Bulgarien og Spanien steget mere end 30% de seneste fem år. Det gælder faldskader på knallert, ned af trapper og skråninger, men også skader efter natlige slagsmål. Alkoholen er med til at gøre skaderne værre, fordi berusede ikke tager fra på samme måde som ædru fortæller SOS’ skadechef Søren Hedegaard Madsen.

Skrevet af Flemming Juul